Cununie Ionela si Laurentiu

Cununie Ionela si Laurentiu – fotograf cununie civila

  • Distractie si voie buna la superlativ
  • Cununia civila este un eveniment foarte scurt, dar plin de emotii. Este un moment mult asteptat deoarece se intemeiaza o familie noua. Si pentru ca ar fi frumoase si alte dovezi mai putin oficiale decat certificatul de casatorie, cateva fotografii deosebite de la eveniment sunt binevenite. In cele ce urmeaza, ca fotograf la Foto Studio LAN, unul dintre cele mai cunoscute branduri de servicii foto-video professionale de eveniment din Ramnicu Valcea si de ce nu din tara. Eu va spun cum procedez eu in cadrul cununiei civile si ce cred eu despre aceasta.

Nu am eu noroc de averi sau alte chestii strict materiale, dar am norocul de a cunoaste oameni faini si frumosi. Pentru ca e o pasiune de la 16 ani, viata mi-a fost deseori de partea mea si in profesia de militar pe care am avut-o am cautat sa acced la funtii care se imbinau cu fotografia si din care am putut invata si perfectiona mereu. Acum din ce castig, peste 90 de procente, aloc achizitionarii de echipamente foto professionale. Cu celalte castiguri imi platesc taxele si cheltuielile de deplasare aferente evenimentelor. Fotografia de nunta, fotografia de cununie, fotografia de botez sunt preferatele mele pentru ca surprind emotii unice in viata oamenilor.

Clientul mi-a scris cu 1 an inainte de eveniment ca si-ar dori un fotograf experimentat pentru cununie civila in judetul Valcea. Nu am apucat sa vorbim prea multe, fiindca nici ei nu stiau inca destule sa-mi spuna despre eveniment.

Pentru toti fotografii, cununia civila este un act rapid, dinamic, in care se pot surprinde foarte multe cadre emotionante. Se simte in aer nerabdarea, nervozitatea, anxietatea cand mai sunt cateva minute si ei, mirii, vor deveni sot si sotie. Emotiile sunt inevitabile si pentru familiile lor. Parintii si bunicii isi stapanesc cu greu lacrimile. Ei stiu foarte bine ca incede o alta etapa si copiii lor s-au maturizat.

Emotiile evenimentului

Daca pentru o femeie casatoria simbolizeaza un inceput, o noua familie, venirea pe lume a copiilor, pentru un barbat certificatul de casatorie simbolizeaza sfarsitul vietii libere de burlac. Prin imagini, fotograful de nunta povesteste in imagini psihologia momentului, starea mirilor care se schimba o data cu semnarea acelei hartii. www.fotolan,ro

  • Ofiterii de stare civila cu care am colaborat la acest tip de evenimente au fost intelegatori cu mine, permitand accesul nu doar in laterale, ci si in spatele mesei de unde se oficiaza cununia. Astfel, am reusit sa imortalizez din toate unghiurile posibile emotiile firesti. Nu sunt adeptul acelor fotografii “clasice” in care mirii zambesc catre fotograf in timp ce semneaza registrul, insa cel mai probabil nu vor fi cele mai interesante fotografii de privit peste ani si ani. Inainte de a fotografia cununia civila, stau de vorba cu mirii ca sa ma ignore si sa se gandeasca doar la ce au de facut si la dragostea lor. Astfel surprind toate emotiile, privirile care spun totul. Sa fii fotograf cunoscut nu e asa de simplu precum cred multi. Lumea se asteapta de la tine sa dai maxim din ce ai studiat, asteapta sa folosesti echipamentele profesionale la capacitatea lor. Vor sa aiba un fotograf bun din Valcea chiar si pentru o simpla cununie civila. Este exact genul de client pe care mi-l doresc.

Atat timp cat se stie ce se vrea, este deajuns sa se arunce o privire peste portofoliul fotografului si primul pas in alegerea acestuia este facut. Bineinteles ca si pretul conteaza, pentru ca e normal dar daca vorbim de diferente mici in plus fata de altii  existenti pe piata, un client smart stie de ce este aceasta diferenta.

  • Relizarea consensului

Este vorba de de a stii sa lucrezi cu oamenii, de experienta, de a stii ce, cum, cand si de ce trebuie facut, de a stii cum sa utilizezi aparatura foto profesionala, de a-ti dori mai mult pentru tine si pentru clientul tau, de a lua deciziile optime in situatiile care se pot ivi in fotografia de eveniment, totul pentru a obtine imagini superbe, indiferent de conditiile din teren, indiferent de trasaturile subiectilor. www.fotolan,ro

Clientii mei au stiu aceste lucruri, sau au fost sfatuiti ce sa ceara de la un fotograf de eveniment din Valcea.

Important este ca imaginile rezultate in urma colaborarii noastre au fost pe masura asteptarilor lor.

In categoria acelor fotografii “clasice” as mai include si fotografierea mirilor cu certificatul de casatorie in mana. Chiar daca nu sunt impotriva fotografierii mirilor tinand certificatul de casatorie fac cu placere si acest gen de fotografii la cununia civila. As spune chiar ca imi place aceasta fotografie, mai ales atunci cand le vad reactiile amuzante, tinand in maini dovada lor de iubire. Apoi cel mai probabil ca il vor privi cu indiferenta tot restul casniciei

Rezultatul este cel din imagini. Vizionare placuta!

  • Fotografia clasica

Cand vine vorba de evenimente, eu ma prezint la ora stabilita, de exemplu la botez vin acasa, unde, cat timp bebe isi termina somnul sau mananca, stau la un “pahar de vorba”, imi pregatesc echipamentele, luminile, stativele, umbrelele, aparatura foto, bineinteles full profesionala si testez cele mai bune unghiuri de fotografiere pentru sedinta foto bebelus. Nu trece mult si bebelusul se trezeste din somn, asa ca purced la pozat, impreuna cu parintii si mosii, care sosesc intre timp. Ca fotograf de evenimente, deja cunosc absolut tot ce inseamna acele obiceiuri, iar recuzita ma ajuta si ea sa scot maxim din ce inseamna o fotografie profesionala. www.fotolan,ro

  • fotograf cununie – Cununie Ionela si Laurentiu