Botez de vis – Tudor

O frumoasă dimineață de februarie din Râmnicu Vâlcea prevestea ceea ce va urma. Și anume, încreștinarea micuțului Tudor, care prin sfânta taină a botezului intra într-o nouă lume spirituală.

Mi-am strâns echipamentele pe care cu o seară înainte le verificasem minuțios. La ora fixată mi-am luat videograful care deja aștepta nerăbdător să-și arate măiestria în slujba artei. Am sosit un pic mai devreme de ora stabilită pentru începerea ședinței foto a bebelușului. Timpul pâna la venirea moașei era mai mult decât suficient, așa ca am putut să ne desfășurăm liniștiți. Totul a decurs conform planului. Ideile creative specifice locației curgeau din ambele părți.

Aparatura

Aparatura profesională își facea treaba în sprijinul creațiilor artistice. Luminile pe care le schimbam de acolo-acolo îmi dădeau efectele dorite. La un moment data m-am trezit că zâmbeam a satisfacție. Deja aveam câteva cadre de excepție. A urmat apoi îmbrăcatul belușului care coopera excelent. Nici la botezul cu apă sfințită din cristelniță, cu o temperatură reglată cu mare grijă de părinte, micul Tudorel nu a dat semne de nervozitate. Toată lumea zâmbea fericită și amuzată de faptul că toată agitația nu îl impresiona pe Tudorel care părea chiar că este încântat de toate aceste tratamente tradiționale.

Blitz-urile dispuse în micuța și întunecata bisericuță îmi erau de un mare ajutor. Nașii nu își puteau ascunde emoțiile ceea ce pentru mine însemna surprinderea în imagini a unor cadre de excepție. Ajunși la restaurant, mi-am distribuit luminile prin sală pentru a nu rata nimic din ceea ce se întâmpla. La fel de bine am putut surprinde apariția ursitoarelor care au avut un program artistic variat, plin de amuzament și surprize.

Invitații la botez le dădeau concursul cu bucurie și entuziasm. Totul era mirific și învăluit de magia momentelor interactive ale tinerelor artiste ce acaparaseră ceea ce mai devreme ringul de dans. Părinții erau copleșiți de un amestec de emoție și fericire. Nașii de asemenea. Tortul de botez nu a întârziat să apară. Încântarea la frumusețea acestui tort depășea toate așteptarile. Părinții, nașii, invitații și ursitoarele nu mai conteneau în a-și dori să se lase fotografiați împreună pentru ca amintirile acestei frumoase zile să rămâne peste ani ca barieră în calea uitării.

Vă invit cu drag să vă delectați cu câteva din aspectele surprinse în acea zi la sectiunea portofoliu.